ЈАВНИ НАБАВКИ

Отворено со Вас

Службен гласник

Beeconomy

Влада на Р.Македонија

Моја - општина

Здружение на К.И на Р.М

  www.zki.org.mk

Народен правобранител

Skopjediem

Општина Неготино
Од 28 до 30 август во Неготино турнир во улична кошарка “Street Ball 2018” PDF Print
There are no translations available.

   На градскиот плоштад во Неготино од 28 до 30 август, љубителите на кошарката од општината ќе имаат можност да го проследат 11-тото по ред издание на традиционалниот турнир во улична кошарка “Street Ball 2018”. Ко-организатори на турнирот се Општина Неготино која преку Програмата за спорт ги обезбеди финансиските средства за реализација на овој спортски настан и кошаркарскиот клубСпорт тим од Неготино, новиот член на Втората македонска кошаркарска лига во оваа сезона.Заинтересираните граѓани, пријавувањето на екипите можат да го направат на телефонските броеви 076/808-560 и 070/218-265, најдоцна до 28 август (до 14 часот). Екипите кои ќе земат учество на турнирот ќе се натпреваруваат во три конкуренции, и тоа: машка - сениорска конкуренција, машка - јуниорска конкуренција (под 16 години) и женска конкуренција. Системот на натпреварување ќе биде одреден во зависност од бројот на пријавените екипи на турнирот. Турнирот ќа започне на 28 август (вторник) во 18 часот, а истиот за отворен ќе го прогласи покровителот на овој спортски настан - Градоначалникот на општина Неготино, г-нот Тони Делков. Наградниот фонд на турнирот, изнесува 35.000 денари.
Read more...
 
Со гребен асфалт тампонирани 2 улици во Тремник во должина од 400 метри PDF Print
There are no translations available.

   Согласно ветувањата на градоначалникот на општина Неготино Тони Делков дека во сите села во општината ќе се изврши санација на 1 до 2 улици со гребен асфалт, деновиве во селото Тремник беа реализирани активности за тампонирање на 2 улици. Едната улица на која по цела ширина беше поставен и со валјак набиен асфалтот е со должина од 280 метри, а втората со должина од 120, што значи дека е извршена санација на улици во должина од 400 метри. Според стручните служби, поставен е слој од 15-20 см гребен асфалт, а истиот е обезбеден од реконструкцијата на делницата од автопатот. Во наредниот период со гребен асфалт ќе се тампонираат улици и во останатите села во општина Неготино.

Read more...
 
Во општина Неготино по втор пат се прскаше против комарци PDF Print
There are no translations available.

   Во рамките на спроведувањето на општите мерки за заштита на населението од заразни болести согласно годишната програма и оперативниот план за ДДД за оваа година, општина Неготино во координација со надлежните институции и служби по втор пат реализираше акција за прскање против комарци. Притоа, извршено е прскање на територијата на град Неготино, повеќе села во нашата општина, а беа опфатени и локации по течението на реката Вардар. Адултната дезинсекција со машинско прскање ја изврши Зотокс од Скопје, а средствата за активноста се обезбедени од буџетот на општина Неготино.

Read more...
 
Општина Неготино има потреба од невработени лица за Програмата општинско корисна работа PDF Print
There are no translations available.

   Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РМ (АВРМ), Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП)  и општина Неготино, Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2018 година усвоен од Владата на Република Македонија, Програмата Општинско – корисна работа финансирана од Буџетот на Агенцијата за вработување на РМ, објавен е јавен оглас за пријавување на  евидентирани невработени лица за вклучување во  Програмата општинско - корисна работа.
Се повикуваат сите евидентираните невработени лица кои се заинтересирани да се вклучат во програмата Општинско-корисна работа, проект  “Продолжување на функционирањето на игралните во руралните средини и воведување на нови иновативни социјални услуги за деца со посебни потреби вклучени во образовниот процес”  за работно ангажирање со скратено работно време за период од 9 (девет) месеци заради стекнување на вештини и постепено вклучување на пазарот на труд, да се пријават во Агенција за вработување- Центар за вработување Неготино.
Евидентираните невработени лица кои ќе бидат вклучени во Програмата „Општинско-корисна работа“ ќе бидат работно ангажирани со скратено работно време со 20 (дваесет) работни часови неделно, при што за време на работниот ангажман од 9 (девет) месеци статусот на невработените лица  останува непроменет, а на невработените лица-корисници на социјална помош за времетраење на работниот ангажман ќе им биде активно правото на користење на социјална помош.Право на учество во Програмата „Општинско-корисна работа“ имаат сите невработени лица, при што предност ќе имаат лицата кои за прв пат се јавуваат за учество во Програмата.
За кандидатите  кои ќе бидат избрани и вклучени во Програмата Општинско-корисна работа се предвидува паричен надоместок во висина од 9.000,00 денари месечно, со вклучен персонален данок на доход и осигурување од случај на несреќа при работа и професионално заболување.

 
Се поставува вертикална, а подоцна и хоризонтална сигнализација PDF Print
There are no translations available.

   Врз основа на годишната Програма за работа на Одделението за комунални работи и сообраќај при општина Неготино, на неколку локации во градот се започна со замена и поставување на нова вертикална сигнализација, а по завршувањето на оваа активност ќе следува поставување и на хоризонтална сигнализација. Во моментов поставувањето на вертикална сигнализација се одвива во централното градско подрачје со опфаќање на улиците Маршал Тито, Партизанска, Ацо Аџи Илов, Ставре Ставрев, Пекарев, Јане Сандански, Борис Кидрич и други. Се очекува оваа активност да заврши за 10-тина денови, по што ќе се започне и со поставување на хоризонтална сигнализација. Се апелира до сите учесници во сообраќајот за внимателно движење додека се одвиваат овие активности, а за што од страна на одговорните е поставена соодветна сигнализација.

Read more...
 
На 8 август во општина Неготино ќе се прска против комарци PDF Print
There are no translations available.

  Согласно годишната Програма за спроведување на општи мерки за заштита на населението од заразни болести и оперативниот план за ДДД за тековнава година, општина Неготино во координација со Министерството за здравство на РМ по втор пат  ќе спроведе акција за прскање против комарци. Се информираат жителите на општина Неготино дека адултната дезинсекција со машинско прскање од страна на правниот субјект Зотокс од Скопје поради запрашување од комарци ќе се изврши на 08 овој месец (среда) почнувајќи од 23,30 до 05,00  часот. Се апелира до граѓаните и здруженија од општина Неготино кои одгледуваат пчели и други видови животни, благовремено да ги преземат сите неопходни мерки за нивна заштита.
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 1 of 161