ЈАВНИ НАБАВКИ

Отворено со Вас

Службен гласник

Beeconomy

Влада на Р.Македонија

Моја - општина

Здружение на К.И на Р.М

  www.zki.org.mk

Народен правобранител

Skopjediem

Општина Неготино
Голем интерес за инвестирање во општина Неготино PDF Печати

   Градоначалникот на општина Неготино Тони Делков деновиве имаше интензивни контакти со странски претставници, меѓу кои амбасадори, потенцијални инвеститори и заинтересирани за спроведување заеднички проекти со нашата општина. Така, денеска градоначалникот Делков го прими и разговараше со Паоло Вигато од Италија од општина Есте и Монтањина-провинција Падова Венето. Целта на состанокот беше воспоставување соработка и аплицирање на заеднички проекти од интерес за двете општини од областа на земјоделието и животната средина. Двајцата соговорници беа едногласни дека и двете општини имаат огромни потенцијали за спроведување проекти од овие области, па се договорија на наредниот состанок соработката да продолжи на ниво на администрација преку заедничко разработување на проекти.

Повеќе...
 
Во Центарот за култура “Ацо Ѓорчев” втора изведба на комедијата “Стјуардеси” на кавадаречкиот театар PDF Печати

   На барање на љубителите на театарот од Неготино, комедијата “Стјуардеси” на кавадаречкиот театар наредната недела ќе доживее репризно издание во Центарот за култура “Ацо Ѓорчев”. Поради огромниот интерес за оваа театарска претстава во нашиот град за премиерната изведба и после неа, општина Неготино и Центарот за култура “Ацо Ѓорчев” направија напори по вторпат да ги видиме одличните актери на кавадаречкиот театар со извонредната изведба на оваа комедија, која што е работена според текст на Марк Камолети, а е во режија на Диме Коцевски.

Претставата е закажана за вторник, 24 април со почеток од 19.30 часот, а влезниците по цена од 50 денари можат да се набават пред почетокот на претставата на билетарата во Центарот за култура “Ацо Ѓорчев”.

Повеќе...
 
Бизнисмени од Словачка на средба со градоначалникот Делков PDF Печати

  Претставници на фирмата Холдз консалтинг од Република Словачка заинтересирани да инвестираат во отворање сопствен бизнис на подрачјето на нашата општина, денеска остварија работна средба со градоначалникот на општина Неготино Тони Делков. Домаќинот на средбата, градоначалникот Делков, ги запозна гостите со личната карта на градот, со реалните проекти во општината во кои може да се инвестира, потенцирајќи ја притоа одличната местоположба на општина Неготино со патна и железничка инфраструктура во близина. Исто така, градоначалникот Делков ги запозна потенцијалните инвеститори од Словачка и со постоењето на 2 веќе подготвени за продажба индустриски зони со градежни парцели, како и други локации во општината за кои веќе е изработена целосна планска документација. Претставниците од Холдз консалтинг изразија задоволство од добиените информации и потенцираа дека во блиска иднина ќе остварат уште една работна посета на општина Неготино.

Повеќе...
 
Работна средба на градоначалникот Делков со амбасадорот на Унгарија Дукс PDF Печати

   Неговата Екселенција амбасадорот на Република Унгарија во Република Македонија д-р Ласло Дукс  денеска оствари работна посета на нашиот град остварувајќи притоа средба со градоначалникот на општина Неготино Тони Делков и неговите соработници. Средбата доаѓа како резултат на интензивирани активности на меѓународно ниво на градоначалникот Делков и остварување средби со претставници на амбасадите во нашата држава. На денешната средба од страна на неготинскиот градоначалник беше потенцирана одличната соработка со амбасадата на Унгарија која резултираше со добивање на 100 канти за отпадоци за потребите на граѓаните на општина Неготино кои се очекува да придонесат за подобрување на комуналната хигиена во градот и населените места, а стана збор и за потенцијалните можности за продлабочување на соработката и на економски план. Ова од причина што општина Неготино е збратимена со унгарската општина Наѓиката со која се остварува одлична соработка на повеќе нивоа и која ќе продолжи и во иднина. Инаку, во текот на наредните денови најавено е остварување работна средба на градоначалникот Делков со претставници на амбасадата на Република Словачка во Република Македонија.

Повеќе...
 
Со поставување асфалт се санираат ударните дупки на улици во Неготино PDF Печати

   Работници на изведувачот на работите градежната фирма „Изолација“ од Скопје, по налог на градоначалникот на општина Неготино Тони Делков и согласно Програмата за работа за тековнава година, интензивно работат на санирање на ударните дупки на улиците со поставување на нов слој асфалт. Активностите започнаа на главната улица Маршал Тито и во населбата Антигона на потегот од излезот кон Кавадарци и истите преку санирање на ударните дупки на најфреквентната улица во Неготино се движат кон централното градско подрачје. Со тековните работи планирано е со средства од Буџетот на општина Неготино да се санираат оштетувањата на улиците Маршал Тито, Антигона, Ленинова и Гоце Делчев, а ќе се продолжи и на други улици, со единствена цел да се обезбедат  услови за нормално и безбедно одвивање на сообраќајот, како за возачите, така и за пешаците. Парелелно со санирањето на ударните дупки со поставување асфалт, под надзор на стручните служби во локалната самоуправа, се врши и санирање на постоечките решетки и шахти на споменатите улици.

Повеќе...
 
Во ООУ „Гоце Делчев“ се гради нова летна училница PDF Печати

  Со цел за подобрување на условите за одвивање и следење на наставниот процес во адаптирани услови како за наставниците, така и за учениците, во училишниот двор на Основното општинско училиште „Гоце Делчев“ во Неготино започна изградбата на нова летна училница. Според зборовите на директорот Петар Мантев, станува збор за објект по чие завршување ќе се создадат услови за одвивање на наставата во природа, покрај редовното следење на наставата во училниците и кабинетите. Летната училница ќе биде со површина од 24 метри квадратни, а средствата за нејзината изградба се обезбедени преку организирана донаторска вечер од страна на Ротари клуб Неготино. Според предвидената динамика за одвивање на градежните работи, се очекува летната училница да биде комплетно изградена до крајот на тековниот или почетокот на наредниот месец, по што истата ќе биде ставена во функција.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Лист 1 од 148