ЈАВНИ НАБАВКИ

Отворено со Вас

Службен гласник

Beeconomy

Влада на Р.Македонија

Моја - општина

Здружение на К.И на Р.М

  www.zki.org.mk

Народен правобранител

Skopjediem

Општина Неготино
Во Неготино презентација на проектот на УСАИД за развој на деловниот екосистем PDF Печати

   Во присуство на голем број претставници на бизнис-секторот од општина Неготино, претставници на УСАИД, на Министерството за економија и други заинтересирани, градоначалникот на општина Неготино Тони Делков го отвори настанот на кој се изврши презентација на Проектот на УСАИД за развој на деловниот екосистем. Според градоначалникот Делков, проектот во своето делување се фокусира на 3 взаемно поврзани компоненти и тоа:-подобрување на услугите на организациите за деловна поддршка на микро, малите и средните претпријатија, подобрување на пристапот до финансии на претпријатијата и инвестиции на водечките фирми во развојот на работната сила и синџирот на снабдување. Првиот човек на општината апелираше до претставниците на бизнис-секторот да се вклучат во отворената дискусија, да се произнесат со свои предлози и мислења и да вложат напори да остварат бенефит за фирмите кои ги претставуваат со користење средства и услуги од самиот проект. Претставничката на УСАИД Марија Танасовска-менаџер за пристап до финансии и Дејан Јаневски-менаџер за пазарни врски во своите излагања истакнаа дека станува збор за проект кој е започнат во 2017г. и ќе трае 4 години со вкупен буџет од 6,2 милиони долари и преку истиот се работи на зголемување на конкурентноста на микро, малите и средните претпријатија преку зајакнување на деловните услуги, финансирањето и пазарните врски со приоритетна цел зголемување на продуктивноста и вработувања во приватниот сектор. Претставниците на Министерството за економија се осврнаа на општествената одговорност на компаниите, а настанот беше заокружен со отворена дискусија на која беа истакнати потребите на приватниот сектор од општина Неготино и разгледување на можностите за остварување потенцијална соработка и користење на бенефитите од самиот проект.

Повеќе...
 
Маскенбал – 2018г. – Неготино PDF Печати

   Присуството на долгогодишната традиција за организирање на овој настан и прекрасните временски услови придонесоа Градскиот плоштад во Неготино да биде исполнет до последното место со учесници на Маскенбалот и заинтересирани граѓани кои дојдоа да го проследат истиот. А, за волја на вистината, имаа и што да видат. Стотици дечиња под маски со прекрасни креации продефилираа низ улиците на градот присигнувајќи на плоштадот, каде се одржуваше централниот настан. Имено, во рамките на манифестацијата „Маскенбал-2018г.“ своите поединечни и групни маски ги презентираа дечињата од клоновите Мајски цвет и Пролет при Детската градинка Фемо Кулаков, ученици од основните училишта Гоце Делчев и Страшо Пинџур, од СОУ Св. Кирил и Методиј, а не изостана присуството и на други заинтересирани сограѓани кои се појавија под маски. Маскенбалското дефиле се движеше по улиците Маршал Тито и Партизанска со пристигнување на учесниците на градскиот плоштад каде што на бината се одржа забавна програма во рамките на која децата и учениците од Неготино пред многубројните посетители се претставија со музички перформанси, хумористични точки и денс-изведби, што придонесе за создавање исклучително пријатна и позитивна атмосфера во која уживаа и учесниците и посетителите на годинашниот маскенбал.

Повеќе...
 
Ученици од ООУ Гоце Делчев на средба со градоначалникот Делков PDF Печати

   Во рамките на спроведувањето на годишната наставна програма по предметот Општество, над 60 ученици од 3 паралелки од 4-то одделение при ООУ Гоце Делчев остварија средба со градоначалникот на општина Неготино Тони Делков. Целта на посетата беше запознавање на учениците со седиштето на локалната заедница и начинот на нејзиното функционирање, сето тоа низ директен разговор и поставување прашања до градоначалникот Делков за тоа како работи локалната самоуправа, кои се проблемите на граѓаните и на кој начин истите се решаваат. Задоволувајќи ја нивната љубопитност, градоначалникот Делков им одговори на сите поставени прашања, ги запозна со неговото и дејствувањето на органите и телата на општина Неготино, како што самиот истакна се во интерес Неготино да биде поубаво место за живеење за сегашните и идните генерации граѓани на општината.

Повеќе...
 
Се поставуваат нови метални столбчиња за побезбедно движење на пешаците PDF Печати

 Општина Неготино започна со реализација на уште една активност од проектот „Мојот убав град“ на градоначалникот Тони Делков со која се поставија 100 метални столбчиња на потегот од Стоковната куќа до семафорите. Истите согласно пропишаните норми се поставуваат на оддалеченост од 1,30 метри, а основната цел е со столбчињата да се спречи паркирањето возила на тротоарите и да се обезбеди непречено и безбедно движење на пешаците. Стручните служби при локалната самоуправа информираат дека вакви метални столбчиња ќе бидат поставени и на самиот градски плоштад на местото на старите и оштетени од дотурот на стока од тешки товарни возила, а исто така метални столбчиња ќе бидат поставени и пред ООУ„Гоце Делчев“ во нашиот град. Инаку, со  проектот „Мојот убав град“ и спроведувањето на планираните активности. ќе се придонесе за создавање нови и поголеми зелени површини во градот, хортикултурно уредување, зголемена проодност на тротоарите, изградба на нови детски игралишта, создавање побезбеден пристап на учениците до училиштата, поплочување на помали улички со бекатон плочки, уредување на влезот и излезот од градот и многу други активности.

Повеќе...
 
Маскенбал 2018 PDF Печати

   Во петок, на 30ти март, во организација на Општина Неготино и воспитно-образовните установи од градот ќе се одржи традиционалниот градски маскенбал, во чии рамки ќе биде организирано маскенбалско дефиле и забвна програма на бината на градскиот плоштад со музичко-забавни изведби на децата и учениците од двете основни и средното училиште “Св.Кирил и Методиј”.
Во рамките манифестацијата “Маскенбал 2018” своите поединечни и групни маски ќе ги презентираат децата од клоновите “Мајски цвет” и “Пролет” при детската градинка “Фемо Кулаков”, учениците од основните училишта “Страшо Пинџур” и “Гоце Делчев” и средното општинско училиште “Св.Кирил и Методиј”. Манифестацијата ќе започне со маскенбалското дефиле кое ќе тргне од двете основни училишта “Гоце делчев” и “Страшо Пинџур” точно во 12.00 часот, а ќе се движи по улиците “Маршал Тито” и “Партизанска” и ќе пристигне на градскиот плоштад од двата правци, каде што од 12.30 часот ќе започне забавната програма во рамките на која децата и учениците од Неготино ќе се претстават со музички перформанси, хумористични точки и денс изведби.

Повеќе...
 
Презентација на Проектот на УСАИД за развој на деловниот екосистем PDF Печати

   Во петок, 30ти Март, со почеток во 13 часот, во просториите на Општина Неготино ќе се одржи презентација на Проектот на УСАИД за развој на деловниот екосистем пред претставници од приватниот сектор во општината. Градоначалникот Делков ќе ја отвори средбата со поздравен говор за соработката на Општина Неготино со приватниот сектор, а потоа претставниците од Проектот ќе ги презентираат нивните активности за поддршка на микро, малите и средните претпријатија. Средбата ќе заврши соотворена дискусијата за потребите на приватниот сектор во Неготино и можностите за соработка со Проектот.
Проектот на УСАИД за развој на деловниот екосистем, започнат во ноември 2017 година,работи на зголемување на конкурентноста на микро, малите и средните претпријатија преку зајакнување на деловните услуги, финансирањето и пазарните врски. Целта на Проектот е зголемување на продуктивноста и вработувањата во приватниот сектор. Проектот, во своето четиригодишно делување, ќе се фокусира на три заемно поврзани компоненти:
1.    Подобрување на услугите на организациите за деловна поддршка на микро, малите и средните претпријатија;
2.    Подобрување на пристапот до финансии на претпријатијата;
3.    Инвестиции на водечки фирми во развој на работната сила и синџирот на снабдување.
Активностите на Проектот, како и можностите за вклучување на локалните компании, ќе бидат детално објаснети на средбата.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Лист 3 од 148