ЈАВНИ НАБАВКИ

Отворено со Вас

Пријави проблем

Проектот за локална и регионална конкурентност (ПЛРК)

Службен гласник

Моја - општина

Skopjediem

Beeconomy

Кодекс за административни службеници

Кодекс за административни службеници
Општина Неготино
Седница на Совет на општина Неготино 23.09.2020 година PDF Print
There are no translations available.

Врз основа на чл.  2 од Законот за локална самоуправа  Сл.весник на РМ бр.5/02), член  76 од Статутот на општина Неготино  („ Сл.гласник на општина Неготино  бр.3/06, 2/11, 9/11, 16/12 и 16/14и член  57 став 1 од Деловникот на општина Неготино (,,Сл.гласник на  Општина Неготино“ бр.3/06 и 2/11), Претседателот на Советот на Општина Неготино ја свикува триесет и деветтата редовна седница на Советот на општина Неготино.
    Седницата ќе се одржи во Големата сала на општина Неготино на ден 23.09.2020 година   (среда) во  12,00 часот.
    За седницата го предлагам следниот

                                                  Д Н Е В Е Н   Р Е Д

1.    Предлог – Статутарна  одлука за изменување и дополнување на Статутот на општина Неготино
2.    Предлог – Програма за изменување и дополнување на Програмата за поставување на урбана опрема на територијата на општина Неготино
3.    Предлог- Одлука за изменување на Одлуката за пристапување на општина Неготино како еден од основачите на Фондацијата „ Кластер за туризам на тиквешкиот регион“  
4.    Предлог- Одлука за определување на локација за поставување на 3- дрвени куќички-штандови од проектот Вински , Апи и Еко туризам во Неготино и околината
5.    Предлог- Решение за давање на согласност на Годишниот план за вработување за 2021 година на ЈП Комуналец Неготино
6.    Предлог – Заклучок за усвојување на финансовиот извештај на ЈП Комуналец Неготино за периодот 01.01.2020-30.06.2020   
7.    Предлог- Решение за давање согласност на Одлука за цена на услуги
8.    Предлог- Решение за давање согласност на Одлука за цена на Градскиот пазар  
9.    Предлог- Одлука за физичко присуство на учениците од четврто и петто одделение во ООУ „Гоце Делчев “ Неготино
10.    Предлог- Одлука за физичко присуство на учениците од четврто и петто одделение во ООУ „Страшо Пинџур “ Неготино
11.    Предлог- Одлука за физичко присуство на учениците од прва до четврта година  во СОУ „Св. Кирил и Методиј  “ Неготино
12.    Предлог- Одлука за физичко присуство на учениците од четврто до деветто одделение во ООМУ „Владимир Арсовски“ Неготино
13.    Предлог- Решение за доделување на еднократна парична помош
14.    Предлог- Решение за доделување финансиска поддршка
 
Наставничката Димова го „доведе“ Бил Гејтс на час во Неготино PDF Print
There are no translations available.

  Наставничката Георгина Димова која 19 години предава информатика во ООУ„Страшо Пинџур“ заедно со учениците од информатичката секција, а во рамките на воведувањето на новини при предавањето и следењето на наставата, се вклучија во живо на часови за програмирање. На часовите секогаш имало по некоја интересна личност која учениците можеа да ја запознаат, како на пример Бил Гејтс, креаторот на Гугл шитс Фази Хосрошахи, акерката Јара Шахиди и други, при што самите ученици уживаа во овие средби, а разбирливо најмногу прашања имаа за Бил Гејтс-истакнува наставничката Димова. Впрочем, таа редовно работи на проекти со кои што учениците имаат можности да се запознаваат со врсници од други држави, со експерти од различни области, учат за други култури и обичаи и слично. Паралелно, Димова и нејзините ученици, преку поврззување ја презентираат македонската музика, традиционалната храна, карактеристични предмети за ова поднебје, учениците го вежбаат англискиот јазик, стекнуваат самодоверба во јавното говорење, и сето тоа се случува од училницата со користење на дигитални алатки.
 
Read more...
 
Се одржа „Тркалезна маса за политиката за животна средина“ PDF Print
There are no translations available.

  Во рамките на реализацијата на проектот „Енергетска ефикасност во прекугранична област како индикативен фактор за политиката за животна средина“ со акроним ЕНПОЛ-ЕЕ од страна на „Корпорацијата за јавна корист на културата и развојот на општина Пела“ беше организирана дводневна тркалезна маса за политиката за животна средина за двете земји учеснички Р.Грција и Р.С.Македонија. Тркалезната маса се одржа во Центарот за култура во Јаниница-Р.Грција на која преку видео-врска учество зедоа претставници од локалната власт, надворешни експертиза енергетска ефикасност со презентации за „Политиките за енергетска ефикасност во Р.С.Македонија“ и „Стратегијата за енргетска ефикасност на општина Неготино“,  претставници од општина Неготино, како и претставници од СОУ„Св.Кирил и Методиј“ од нашиот град.
 
 
Read more...
 
Донирани маски и средства за дезинфекција за општина Неготино од Европската команда на силите на САД и Aмбасадата на САД PDF Print
There are no translations available.

  Денес на градскиот плоштад во Неготино, волонтерите на ОО Црвен Крст Неготино во соработка со Армијата на Република Северна Македонија , делеа маски и заштитни средства за дезинфекција за граѓаните на општина Неготино.
Маски и заштитни средства ќе бидат донирани и во селата Криволак и Пепелиште. Во текот на вчерашниот ден беше донирана облека на ОО Црвен Крст Неготино , наменска донација за децата од одделот за организирано живеење на деца со посебни потреби и донација на 500 заштитини маски и дезинфекциони средства за заштита од Ковид 19 во Здраствениот Дом Неготино.
 Овие средства беа донирани од Европската команда на вооружените Сили и Амбасадата на САД во рамки на заедничкиот проект од Цивилно воената соработка со припадниците од вториот пешадиски баталјон на Армијата на РСМ.
 
 
Read more...
 
Во Неготино реализиран проект „Ослободи го умот од корупција“ PDF Print
There are no translations available.

   Со изведба на химната против корупција, театарска претстава и аудио-видео презентација во нашиот град се реализираше проектот „Хепи хипо шоу-ослободи го умот од корупција“. Како што истакна раководителот на проектот д-р Нелко Нелковски истиот има за цел надминување на состојбите со корупцијата во општеството, развој на земјата и општините, организирање мрежа за развој, а во ноември во Неготино ќе се формира и Локален совет за развој на општината со усвојување на конкретни програми за работа во насока на мобилизирање на сите позитивни вредности за развој на вкупното општество, а во кој ќе членуваат соодветни претставници. Во рамките на реализацијата на овој проект, организаторите и учесниците на потегот кај Спомен-костурницата заедно засадија едно дрво јавор - кое ја има симболиката на дрво за развој на општината.
 
И З В Е С Т У В А Њ Е PDF Print
There are no translations available.

Се известуваат потрошувачите од Неготино дека поради дефект на главен цевковод   Ф 315 кон Неготино водоснабдувањето ќе биде во прекин на 17.09.2020 г. (четврток) од 10 до 15 часот.
Молиме за разбирање.

датум                                                              Ј.П.„Комуналец“- Неготино
17.09.2020 г.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 5 of 256