ЈАВНИ НАБАВКИ

Отворено со Вас

Пријави проблем

Проектот за локална и регионална конкурентност (ПЛРК)

Службен гласник

Моја - општина

Skopjediem

Beeconomy

Кодекс за административни службеници

Кодекс за административни службеници
Општина Неготино
Чесниот крст го ставаме во функција на хумана цел PDF Печати
  Крстот кој денеска беше фрлен во водите на реката Вардар, а кој лицето што го фати Тодор Пасев ми го врачи и го подари на општина Неготино, решив да го ставиме во функција на остварување на една хумана цел. Имено, во координација и соработка со МПЦ Свети Атанасиј од нашиот град, договоривме крстот да не се шета по домовите и установите, туку во четврток на 23-ти јануари кога во Неготино е пазарен ден истиот ќе биде изложен на целивање на градскиот плоштад. Така, секој граѓанин ќе може да биде во контакт со крстот, а сите собрани средства ќе бидат донирани за една хумана цел-лекување на нашиот сограѓанин Дарко Видони. На овој начин јас како градоначалник и општина Неготино даваме придонес за остварување на оваа хумана цел.
 
Тодор Пасев го фати чесниот крст во Неготино PDF Печати
Илјадници православни христијани од нашата општина по повод празникот Богојавление - Водици присуствуваа и го следеа фрлањето на ритуалниот крст во водите на реката Вардар од Пепелишкиот мост. Годинава од 13 пријавени учесници во МПЦ Св. Атанасиј крстот го фати Тодор Пасев од градот Русе - Бугарија кој, како што самиот кажа, веќе 22 години по ред на разни локации се обидува да го фати крстот. Пасев направи еден гест кој не изненади сите и крстот го подари на општина Неготино врачувајќи ми го мене со желби за здравје и среќа на сите верници од општината. На подарок од општина Неготино доби телевизор, од МПЦ доби Библија, а од компанијата Зегин таблет. Ја користам оваа можност на сите граѓани на општина Неготино да им ги честитам празниците со желби истите да ги поминат во пријатно расположение. БОГ СЕ ЈАВИ!
Повеќе...
 
Градоначалникот Делков потпиша договор за замена на уличното осветлување со нова ЛЕД штедлива технологија PDF Печати

   Градоначалникот на општина Неготино Тони Делков денеска заедно со претставникот на фирмата узведувач Електрика ДООЕЛ-Кочани го потпишаа договорот за набавка и замена на постоечкото улично осветлување со нова ЛЕД штедлива технологија-активност со која ќе бидат опфатени уличните светилки во Неготино и населените места. Од вкупниот број од 2.300 постоечки улични светилки од кои 1.750 во градот и 550 во селата, со проектот ќе бидат заменети 1.410 светилки од кои 836 во Неготино и 574 во населените места. Градоначалникот Делков информираше дека со замената на постојното улично осветлување со нова ЛЕД штедлива технологија и технологија која емитува помали ниво на ЦО2 во животната средина, ќе се постигне 69 процентна енергетска ефикасност и заштеда на средства во општинскиот Буџет кој се издвојуваше за оваа намена, односно за 69 отсто ќе се намали актуелниот трошок за улично осветлување во општина Неготино. Изведувачот на работите со активности на терен ќе започне веќе во текот на утрешниот ден (сабота 18 јануари), а рокот за комплетна реализација на проектот е до крајот на месец март,оваа година. Инаку, активностите се дел од проектот „Енергетска ефикасност во прекугранична област како индикативен фактор на политиката за животна средина со акроним ЕНПОЛ-ЕЕ помеѓу општина Пела-Република Грција како водечки партнер и општина Неготино како проектен партнер 2 и  Министерството за економија и развој на Грција, како и Управувачкиот орган на ИПА програмата за прекугранична соработка за перидот 2014-2020 година.

Повеќе...
 
Продолжуваат градежните активности во општина Неготино PDF Печати

   Градоначалникот на општина Неготино Тони Делков, претседателот на Советот на општина Неготино Диме Витанов и дел од општинската администрација извршија увид на градежните активности кои се одвиваат на територија на општината. При посетата е констатирано дека покривната конструкција на СРЦ „Младост“ веќе е во напредна фаза од реконструирањето, а исто така може да се заклучи дека градежните активности се одвиваат со однапред утврдената динамика. Исто така беше посетено и селото Тремник каде се започна со реконструкција на дел од улица во ова населено место.
Со
тековната реконструкција се предвидува проширување на улицата на овој потег со ширина од 4 метри на 5,5 метри по целата траса и асфалтирање на целиот потег во должина од 1000 метри.

 

Повеќе...
 
Поради дефект денеска (вторник) ќе има прекини во водоснабдувањето PDF Печати

  Од ЈП Комуналец ги известуваат потрошувачите од Неготино кои со вода за пиење се снабдуваат од „Висока зона“ дека поради дефект на транзитен цевковод Ф 200 водоснабдувањето ќе биде во прекин на 14.01.2020 г. (вторник) се до санирање на дефектот.

 

 
Празнични активности во ООУ„Гоце Делчев“ во Неготино PDF Печати
   По повод Новата година и Божиќните празници во ООУ„Гоце Делчев“ беа организирани низа активности. На најмалите ученици од 1 до 5 одделение директорот на училиштето, Петар Мантев им додели новогодишни пакетчиња посакувајќи им најубави желби во Новата година. Дел од средствата за новогодишните пакетчиња беа собрани преку хуманитарна акција на ученичката заедница на Црвен крст, организацијата “Ротаракт“ - Неготино и други. Учениците од одделенска настава заедно со своите наставници го организираа традиционалниот Новогодишен базар во централното и подрачните училишта, преку кој покажувајќи ја својата креативност, ја збогатија празничната атмосфера.Во подрачните училишта во с. Тремник и с. Долни Дисан, исто така, се одржаа и Новогодишни претстави во кои заеднички уживаа и учениците и родителите, а пак нашите музички таленти им ги разубавија празниците на корисниците од Дом за стари лица. За учениците од 6 - 9 одделение беше организирана најубавата предновогодишна забава до сега со огномет и добра музика, а со своја изведба не почести и училишниот бенд. Од училиштето им се заблагодаруваат на сите кои се вклучија во реализацијата на активностите, но и на сите кои со своето присуство придонесоа кон збогатување на доживувањата.
Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Лист 5 од 223