ЈАВНИ НАБАВКИ

Отворено со Вас

Пријави проблем

Проектот за локална и регионална конкурентност (ПЛРК)

Службен гласник

Моја - општина

Skopjediem

Beeconomy

Кодекс за административни службеници

Кодекс за административни службеници
Општина Неготино
До недела (19.07.2020) ќе нема вода за полевање на дворните површини PDF Print
There are no translations available.

   Од ЈП Комуналец ги информираат граѓаните на општина Неготино дека поради потребата од итно и неодложно интервентно чистење на каналската мрежа од алги од страна на ВРО Тиквешко поле, во деновите од петок (17.07.2020) до недела (19.07.2020) во прекин ќе биде снабдувањето со вода за полевање на дворните површини. Редовното снабдување продолжува веќе од понеделник 20.07.2020 година.
 
С О О П Ш Т Е Н И Е PDF Print
There are no translations available.

Се известуваат граѓаните кои гласаат во зградата на Општина Неготино (Собрание) – Избирачки места 1217 и 1218 дека се врши промена на просториите за гласање, и тоа:

ИЗБИРАЧКО МЕСТО 1217 – наместо во ходникот пред Големата сала на Советот, гласањето ќе се спроведе во просторијата на Управата за јавни приходи

ИЗБИРАЧКО МЕСТО 1218 – наместо во просторијата на Управата за јавни приходи, гласањето ќе се спроведе во ходникот пред Големата сала на Советот

Замената на просториите се врши поради прилагодување на условите за гласање, а врз основа на бројот на гласачите во соодветните избирачки места кои се запишани во Избирачкиот список.                                                    ДРЖАВНА ИЗБОРНА КОМИСИЈА
                                                          Канцеларија Неготино

 
С О О П Ш Т Е Н И Е PDF Print
There are no translations available.

Се известуваат граѓаните на Општина Неготино дека Државната изборна комисија изврши промена на опис на три избирачки места во оваа општина и тоа:

ИЗБИРАЧКО МЕСТО 1213 – наместо во ГРАДСКАТА БИБЛИОТЕКА, гласањето ќе се спроведе во СПОРТСКАТА САЛА НА ОУ „СТРАШО ПИНЏУР “ во Неготино

ИЗБИРАЧКО МЕСТО 1224 – наместо во ДОМОТ НА ПЕНЗИОНЕРИ, гласањето ќе се спроведе во ЦЕНТАРОТ ЗА КУЛТУРА „ АЦО ЃОРЧЕВ “ (ГАЛЕРИЈАТА НА КИНОТО) во Неготино

ИЗБИРАЧКО МЕСТО 1229 – наместо во Основното училиште во село ВЕШЈЕ, гласањето ќе се спроведе во ДЕЛ ОД ИНДИВИДУАЛЕН СТАНБЕН ОБЈЕКТ (КУЌА) НА ДОБРИЦА ТОДОРЧЕВСКА (кој се наоѓа веднаш наспроти објектот на училиштето)                                                                            ДРЖАВНА ИЗБОРНА КОМИСИЈА
                                                                                Канцеларија Неготино 
Старата училишна зграда во село Вешје прераснува во едукативен и туристички Апи центар за развој на пчеларството PDF Print
There are no translations available.

   Во тек е реконструкција и адаптација на старото училиште во село Вешје чиј изведувач е фирмата Евро Инжинеринг ДООЕЛ Велес и изградба на пристапни патеки до поставена урбана опрема во пчелниот парк во село Вешје чиј изведувач е фирмата Градба Промет ДОО Кавадарци.
Со ова се очекува објектот да прерасне во современ – едукативен и туристички Апи центар за развој на пчеларството, со што преку едукативни активности ќе се овозможи промоција на локалните производи во Неготино.
Надзор на проектот е фирмата Геинг Кребс Унд Кифер Интернешнл и други ДОО Скопје, а градежните активности се во рамки на проектот за локална и регионална конкурентност ПЛРК – пот проект Вински, апи и еко туризам во Неготино и околината.

Read more...
 
Во тек е реконструкција на уличната водоводна линија на дел од улица “Душан Преграц” во должина од 8️0️ метри PDF Print
There are no translations available.

  Со реконструкцијата предвидено е да се замени постоечката водоводна линија со нова со поголем пречник, со што граѓаните кои живеат на оваа улица ќе ја добијат потребната количина на вода до своите домови.

#ЧекорПоЧекор
#Неготино
#Можеме

Read more...
 
Градежни активности на втората делница на патен правец Криволак - Пепелиште PDF Print
There are no translations available.

 Денес  започна асфалтирањето на втората делница од локалниот пат Криволак – Пепелиште во должина од 4 километри. Интензивно се работи на асфалтирање на вториот дел односно од мостот кај Армискиот полигон „ Криволак “ до регионалниот пат Неготино – Штип во непосредна близина на селото Пепелиште. Според очекувањата на градоначалникот Тони Делков оваа втора фаза би требало да биде завршена до почетокот на наредната недела, со што комплетно би биле реконструирани предвидените 6 км од овој патен правец. Со комплетната реконструкција според Делков ќе се исправи грешката, а воедно и ќе се исполни ветеното спрема граѓаните од овие населени места како и Армискиот полигон Криволак.
 
Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 10 of 256