Образование
С О О П Ш Т Е Н И Е PDF Print
There are no translations available.

ООУ „Гоце Делчев“ Неготино од 01.05.2015 до 31.05.2015 година ќе се врши упис на ученици во 1-прво одделение.
Уписот ќе се врши од 12,00 часот до 15,00 часот  при што родителот треба да дојде заедно со детето и со себе да понесе лична карта.

ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ ЗА УПИС НА УЧЕНИКОТ СЕ:

1. Извод од матична книга на родените;
2. Потврда од Здравствен дом за примени вакцини;
3. Потврда за систематски преглед на орална празнина од стоматолог;

Во учебната 2015/16 година ќе се врши упис на деца-ученици во прво одделение родени во 2009 година и месец јануари 2010 година.


                                                                                                                         ООУ „Гоце Делчев“ Неготино
 
СООПШТЕНИЕ PDF Print
There are no translations available.

Согласно Програмата за работа на Општинскиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата Неготино, а во соработка со локалната самоуправа,  на 10.05.2014 (сабота) во ООУ Страшо Пинџур во нашиот град ќе се одржи регионалниот натпревар ,, Детски семафор ,, на кој учество ќе земат екипи од Неготино, Велес, Кавадарци и Д. Капија  кои покажаа пак најдобри резултати на предходно одржаните општински натпревари. Учество ќе земат по 3 екипи составени од по 6 натпреварувачи  од 4,5 и 6-то одделение, како и по двајца натпреварувачи од 7,8 и 9-то одделение.Пригодните награди-пехарите за екипен пласман, признанијата и благодарниците за учесниците ги обезбедува Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата.
 
С О О П Ш Т Е Н И Е PDF Print
There are no translations available.

ООУ ,,Гоце Делчев,, Неготино од 01.05.2014 го 31.05.2014 година ќе се врши упис на ученици во 1-прво одделение.
Уписот ќе се врши од 12,00 часот до 15,00 часот при што детето треба да дојде заедно со родителот и со себе да понесе лична карта.
ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ ЗА УПИС НА УЧЕНИКОТ СЕ:
1.Извод од матична книга на родените;
2.Потврда од Здравствен дом за примени вакцини;
3.Потврда за систематски преглед на орална празнина од стоматолог.
Во учебната 2014/15 година ќе се врши упис на деца-ученици во прво одделение родени во 2008 година и месец јануари 2009 година.
                                                                                          ООУ,,Гоце Делчев,, Неготино
 
ОПШТИНА НЕГОТИНО СО ПОДДРШКА ЗА ПРОЕКТОТ ,,УЧИЛИШНИ ЛИГИ,, PDF Print
There are no translations available.

   Во рамките на спроведувањето на програмата за работа на градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов во делот на унапредувањето на состојбите во делот на спортот и младите, како и неговите заложби за организирање училишни лиги во различни спортови ( фудбал, кошарка, ракомет, одбојка и други ) во средното општинско училиште Св. Кирил и Методиј започна одржувањето на училишната лига во мал фудбал. На турнирот учествуваат вкупно 18 екипи распоредени согласно сменската настава во училиштето, а победниците од двете смени ќе се сретнат во големото финале и ќе се натпреваруваат во борбата за првото место. Според зборовите на секретарот на општина Неготино Сашко Јанев локалната самоуправа оваа година за учениците од првопласираната екипа има обезбедено пригодни награди, додека за потребите на турнирот доделена е спортска опрема.

Read more...
 
Наградени иновациите на ученици од Неготино PDF Print
There are no translations available.

   Ученици од Неготино ги покажаа своите иновативни способности за што добија и вредни награди на младинското креативно творештво на  саемот “Макинова 2013”, кој се одржа во организација на Сојузот на пронаоѓачи и автори на технички унапредувања на Македонија-СПАТУМ. , информираше денес претседателот на Здружението на граѓани “Ековита” од Неготино, Сашко Тодоров. Седмоодделенецот Филип Пушкинов со експонатот “Хидрауличен багер” освои еден златен медал, две златни плакети и парична награда. Кристина Тодорова, средношколка од прва година во средното општинско училиште “Свети Кирил и Методиј”   освои  златен медал за експонатот “Производство на храна од инсекти”.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 Next > End >>

Page 1 of 5