Образование
ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА СОУ ,,СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ ,, ВО НЕГОТИНО PDF Print
There are no translations available.

   Во присуство на голем број гости меѓу кои и градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов, професори, ученици и други просветни работници денеска со пригодна свеченост беше одбележан патрониот празник на Средното општинско училиште Св. Кирил и Методиј од Неготино. Пригодно обраќање пред присутните имаше директорката на оваа образовна установа Маја Тефова која се осврна на значењето на истата во спроведувањето на воспитно-образовниот процес, новините што се воведуваат квалитетот на наставата  да биде подигнат на повисоко ниво, притоа заблагодарувајќи им се на сите вклучени во овој процес, како и на професорите и учениците кои со освојувањето награди на републички и меѓународни манифестации имаат придонесено за афирмација на неготинското средно училиште. По повод патрониот празник, честитки упати и градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов.

Read more...
 
НАГРАДИ И ПРИЗНАНИЈА ЗА УЧЕНИЦИТЕ И НАСТАВНИЦИТЕ ОД ООУ ,, СТРАШО ПИНЏУР ,, PDF Print
There are no translations available.

  Пригодни награди и признанија им беа доделени на учениците и наставниците  од неготинското Основно општинско училиште Страшо Пинџур на свеченоста која се одржа во просториите на оваа образовна установа. Станува збор за награди кои им беа доделени на ученици и нивните ментори, а  кои имаат остварено значителни резултати и постигнувања на многубројните натпревари на кои имаат учествувано, а со тоа и придонесено за афирмација на ова неготинско основно училиште. На сите од името на училиштето им се заблагодари директорката Сузана Андонова која заедно со градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов ги доделија наградите и признанијата.

Read more...
 
С О О П Ш Т Е Н И Е PDF Print
There are no translations available.

                                     С  О  О  П  Ш  Т  Е  Н  И  Е

ООУ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ Неготино од 01.05.2013 до 31.05.2013 година ќе врши упис на ученици во I(прво) одделение.
Уписот ќе се врши од 12,00 часот до 15,00 часот при што детето треба да дојде заедно со родителот и со себе да понесе лична карта.
Потребни документи за упис на ученикот се:
1.Извод од матична книга на родените;
2.Потврда од Здравствен дом за примени вакцини.
3.Потврда за систематски преглед на оралната празнина од стоматолог.
Во учебната 2013/2014 ќе се врши упис на деца-ученици во прво одделение родени во општина Неготино 2007 година и месец Јануари 2008 година.
 
ПЕТ УЧЕНИЦИ ОД НЕГОТИНО УЧЕСТВУВАА НА НАТПРЕВАР НА МЛАДИ ИСТРАЖУВАЧИ PDF Print
There are no translations available.

   Одличен успех на 5-те неготински ученици кои зедоа учестви на Државниот натпревар на млади истражувачи што во организација на Народна техника на Македонија се одржа во Штип. Раде Коцев од средното училиште Св. Кирил и Методиј од Неготино го освои првото место на тема Рциклажа на отпад од фарма, Стефан Андонов беше трет со темата Испитување на микроклиматските услови во неготинското средно училиште и нивното влијание врз учениците, Соња Јовановска во областа – математика го освои првото место, Ристе Казиев е четвртопласиран на тема Дејството на растителниот хормон Ауксин врз ожилувањето на растенијата, додека четврто место освои Ѓорѓи Јованов на тема Конвексни огледала-соларен шпорет. Вреди да се спомене дека во техничката подготовка на споменатите ученички проект, покрај менторите на учениците, учествуваше и Здружението на граѓани Ековита од Неготино.

Read more...
 
ВО НЕГОТИНО ДОДЕЛЕНИ 10 РЕШЕНИЈА ЗА ТРАЈНО ВРАБОТУВАЊЕ PDF Print
There are no translations available.

   Градоначалникот на општина Неготино Пане Трајков денеска додели 10 решенија за трајно вработување на 10 наставници од образовните институции кои функционираат на подрачјето на општината. Така, 6 решенија им беа доделени на наставници од Средното општинско училиште Свети Кирил и Методиј, 3 на наставници од Основното општинско училиште Гоце Делчев и 1 решение на наставник од Основното општинско училиште Страшо Пинџур. Градоначалникот Трајков на сите кои се стекнаа со статус редовно вработени им посака многу успех во понатамошната работа, изразувајќи надеж дека денешниот чин овие наставници уште повеќе ќе ги стимулира за поквалитетно извршување на редовните работни обврски.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 Next > End >>

Page 2 of 5