Соопштенија


С О О П Ш Т Е Н И Е PDF Печати
Тестирање на лицата кои аплицирале за пописот во сабота 5ти март

Државната изборна комисија Ве известува дека терминот за тестирање на лицата кои аплицирале на јавниот оглас  за ангажирање на членови на комисии на пописен реон , реонски инструктори и попишувачи од Општина Неготино ќе биде на 5 март во сабота.
Тестирањето ќе се одржи во општинското средно училиште „Кирил и Методиј“ во Неготино со почеток во 12 часот и сите пријавени кандидати се должни со себе да носат документ за идентификација.
Со оглед на големиот интерес на лица кои аплицирале на Јавниот конкурс за ангажирање на членови на комисии на пописен реон, реонски инструктори и реонски попишувачи, како и определбата на Државната пописна комисија за квалитетен и правичен избор со рамноправен пристап кон сите кандидати, се повикуваат сите кои аплицирале на јавниот конкурс да дојдат во за тестирање најдоцна до 11.20 часот и да се пријават кај лицата кои се определени од Државната изборна комисија.
 
С О О П Ш Т Е Н И Е PDF Печати
   Се известуваат индивидуалните производители на вино и ракија од општина Неготино дека по повод одбележувањето на верскиот празник “СВ. Трифун“ во рамките на манифестацијата “ Недела на виното “ на 11- ти февруари ќе се одржи дегустација на вина и ракии. Сите заинтересирани производители кои имаат намера да учествуваат со сопствено произведени вина и ракии, потребно е да донесат мостри и тоа по еден примерок ракија и по два примерока од бело и црвено вино. Мострите ќе се примаат секој работен ден во просториите на “ Желкова Куќа“ на втори спрат во времето од 8.30 до 11.00 ч. заклучно со 10-ти февруари. Контакти можат да се остварат на телефон 072/320-833 со лицето Ивица Златковиќ. Мострите ќе бидат дегустирани и оценувани од страна на стручна комисија, а за најдобрите вина и ракии ќе бидат доделени пригодни награди.
 
Програмата за имплементација на индустриската политика во Република Македонија за 2011 година PDF Печати

Почитувани,

Ве известуваме дека на предлог на Министерството за економија,  Владата на Република Македонија  на седницата одржана на 5.01.2011 година ја  усвои

Програмата за имплементација на индустриската политика во Република Македонија  за 2011 година

Согласно Програмата Министерството за економија ќе надоместува дел од трошоците на деловните субјекти за следните намени:

·         зајакнување на капацитетите и за  развој и имплементација на проекти за  создавање на конкурентни производи

·         развој на пазарот

·         технолошки развој

·         обуки за еколошко производство

·         вработување на млади истражувачи

·         комерцијализација на патентирани иновации

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 41 42 Следно > Крај >>

Лист 42 од 42