Информации корона вирус
Општина Неготино обезбеди и подели заштитни маски за повеќекратна употреба PDF Print
There are no translations available.

   Со цел за поефикасно справување со пандемијата од Ковид 19 и превентивна заштита на здравјето на граѓаните, општина Неготино обезбеди и подели заштитни маски за повеќекратна употреба. Така, заштитни маски им беа доделени на вработените во ОВР Неготино, во Матичната служба, за потребите на припадниците на Противпожарната единица од нашиот град и вработените во Шумската полиција. Со цел за заштита на здравјето на населението, заштитни маски се делеа на граѓани на градскиот плоштад во Неготино, на возачите на авто-такси возила и на граѓаните кои пазаруваа од Кам маркетот.

Read more...
 
Општина Неготино упатува огромна благодарност до фирмата „ Венец АД “ Долни Дисан за донацијата PDF Print
There are no translations available.

   Општина Неготино упатува огромна благодарност до фирмата „ Венец АД “ Долни Дисан за донацијата на заштитна опрема односно заштитни маски кои во овој момент се најпотребни за заштита од корона вирусот.

#ОстаниДома

Read more...
 
Волонтерите од општина Неготино и денес се на терен. PDF Print
There are no translations available.

    По доставените пакети со средства за лична хигиена во Војшанци и Пепелиште денес донирани се пакети за социјално загрозените семејства од населеното место Криволак. Тимовите и во следниот период ќе бидат на терен и ќе помагаат онаму каде што е најпотребно.

Read more...
 
Благодарност упатуваме и до фирмите „ Си Мар “ Војшанци и Автошколата „ 15 Јануари “ Неготино PDF Print
There are no translations available.

   Благодарност упатуваме и до фирмите „ Си Мар “ Војшанци за донацијата на пакети со хигиенски производи кои ќе бидат донирани на оние на кој му е најпотребно.

Благодарност и до Автошколата „ 15 Јануари “ Неготино за донацијата на пакетчиња со средства за лична хигиена како и топли напитоци ( чај ) и мултивитамини.

Општина Неготино покажува дека има општествено одговорни компании кои помагаат во овие моменти.

Read more...
 
Општина Неготино упатува огромна благодарност до фирмата „ Агро Калем “ Тимјаник за донацијата PDF Print
There are no translations available.

   Општина Неготино упатува огромна благодарност до фирмата „ Агро Калем “ Тимјаник за донацијата од 12.000 денари, средства кои ќе бидат искористени за набавка на заштитна опрема односно заштитни ракавици и маски кои во овој момент се најпотребни.
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 9 of 13