За Општината
 • Сместувачки капацитети
        
   Хотел „Парк”
   
             „Хотел Парк” располага со 20 еднокреветни соби, 30 двокреветни (100 кревети) и 7 апартмани (21 кревет). Собите се комплетно опремени и климатизирани. Хотел „Парк”  ги нуди следниве услуги: ББ (ноќевање со доручек), ПП (полупансион), и ФБ (полн пансион). Располага со ресторанска сала со капацитет за 500 лица, интернет кафе, летна тераса. Сопствен паркинг обезбеден со современи уреди за набљудување, а по интернационални стандарди припаѓа на хотели со 3 *.
   
  Адреса: Партизанска бб
  Телефон/факс:  + 389 (0) 43 370-960, + 389 (0) 43 361-033   
  e-mail: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
  www.hotelpark.com.mk
   
   
  Мотел „Хавана”
   
             „Мотел Хавана”  располага со 11 соби и 2 апартмани (25 кревети). Мотел Хавана сеуште не е категоризиран и нуди услуга ноќевање со доручек. Во комплексот има сопствена бензинска пумпа, современ базен, кафе бар и ресторан. Место погодно за рекреација и забава.
   
  Адреса: Индустриска бб
  Телефон: + 389 (0) 43 371-427
   
   
  Конаците на Манастир „Св. Ѓорѓија”
   

  Конаците на манастирот „Св. Ѓорѓија” се изградени во 19 век. Располага со 2 двокреветни соби (4 кревети), 22 трокреветни соби (66 кревети), 4 четирикреветни соби (16 кревети) и 3 десеткреветни соби  (30 кревети) кои може да се искористат за сместување на туристи. Во конаците има можност за организирање на разни собири, колонии и други традиционални настани.

   

  Адреса: Месност Црквиште
  Телефон: + 389 (0)43 360-091
   
   
 • Демографија

 • Населени места
 • Природни карактеристики