Search
Search Only:

Search Keyword саат кула

Total: 35 results found.

Page 1 of 2
... „ Свети Трифун “; Главна инфраструктурна проектна активност е подобрување на активностите за развој на туризмот преку реализација на проектот „ Уредување на околината на „ Саат Кулата “ во Неготино. Со ...
... Како што информираат стручните служби, нови садници се садат на просторот кај Спомен-костурницата, во населбата Саат-кула, пред зградата на општина Неготино веднаш до жардинериите и паркот лоциран на Тимјанички ...
... улично јавно осветлување. Истите се поставени на 8 метарски метални столбови на дел од ул „Коста  Волканоски“  и дел од ул„ Владо Арсов  Шпанац“ на потегот  од ул. „Киро Крстев“ до населбата „Саат-кула“ ...
... Кардељ, Вељко Влаховиќ, Вардарска, Пиринска, Ѓоко Мишев, Вано Ташев, Првомајска, Владо Арсов Шпанац, 8-ми Ноември, Илинденска, Кирил и Методиј, Браќа Миладинови, делови од населбата Саат-кула и други улици ...
   Уреден е просторот околу спомен обележјето - „Саат Кула“ И овој пат активно учество земаа волонтери, вработени во Локалната Самоуправа и ЈП „Комуналец“ - Неготино Заедно активирани да го направиме ...
   Му се заблагодарувам од срце на секој волонтер поединечно за несебичното вложување во оваа иницијатива. Го средивме просторот околу детската градинка „Фемо Кулаков“ (клон „Пролет“) во населбата „Саат ...
Трета недела по ред се грижиме за градот под мотото „Со љубов за Неготино“ Оваа недела го средивме просторот под зградите во населбата „Саат Кула“ Се гледаме наредната недела на нова локација #СоЉубовЗаНеготино ...
   Овој пат акцијата ќе се одржи во населбата „Саат Кула“ односно просторот под зградите во оваа населба. Ги поканувам сите кои сакаат доброволно да се приклучат на оваа иницијатива. Да потсетам дека ...
... Саат-кула, а следуваат активности и на просторот околу Спортско рекреативниот центар Младост. Исто така, се врши санирање и на реквизите наменети за најмладите наши сограѓани кои наедно се и најмногу експлоатирани ...
... дека нивни екипи се на терен и работат на отстранување на дефектот, по чие санирање водата ќе дојде до домовите на населението од населбата Саат-кула. ...
... функционираат две нови спортски сали, изградено е ново фудбалско игралиште, мултинаменско игралиште во Саат-кула и двоен тениски терен со тврда подлога, а редовно се дава поддршка и на спортските клубови ...
   Со средства во висина од 9.200.000 денари Агенцијата за млади и спорт на Република Македонија и општина Неготино го реализираа проектот за изградба на двоен тениски терен во населбата Саат кула кој ...
... терен со тврда подлога кој се гради во населбата Саат-кула и со чија изградба ќе дојде до заокружување на проектот Неготино и неговите граѓани да добијат уште еден спортско-рекреативен центар. По извршеното  ...
... веќе е поставен и асфалтниот слој на двојниот тениски терен во населбата Саат-кула. Веднаш потоа следува поставување и на акрилна подлога, поставување ограда и осветлување со цел терените да можат да се ...
   Веднаш до постоечкото  и новоизградено мултифункционално игралиште и комплетно реконстриураниот забавен парк во населбата Саат-кула, деновиве интензивно течат градежните работи за изградба на две ...
... на склучениот договор со изведувачот на градежните работи се задолжува да инвестира во изградбата на еден двоен тениски терен во општина Неготино на улица „Ленинова“ во населбата Саат-кула, а со истиот ...
... на дворните површини со технолошка вода. Така, деновиве на постоечкиот паралелен систем доградени се нови 600 метри мрежа на потегот од црквата Св. Атанасиј до населбата Саат-кула што ќе придонесе и оние ...
... на Саат-кулата во Неготино. Стручната екипа која работи на терен ја сочинуваат претставници од Археолошкиот музеј на Република Македонија, од Музејот на град Неготино, а надзорот на целиот проект го врши ...
   Со задоволство можам да информирам дека денеска и официјално започнаа активностите поврзани со проектот „Конзервација на Саат-кулата“ во Неготино кој се реализира со заедничка соработка на Музејот ...
... значаен проект-конзрвацијата на Саат-кулата во нашиот град. Со конзервацијата на овој значаен споменик на културата-проект кој е составен дел од Програма за работа како градоначалник Неготино ќе добие ...
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>